Δημητριάδου Χριστίνα-Βιογραφικό

Σύντομο Βιογραφικό

Η Δημητριάδου Χριστίνα γεννήθηκε στη Γερμανία από Έλληνα πατέρα και Γερμανίδα μητέρα. Μεγάλωσε στην Ελλάδα, όπου και σπούδασε Γερμανική Φιλολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε για πολλά χρόνια στον ιδιωτικό τομέα, όπου ασχολήθηκε με τη διδασκαλία της Γερμανικής και της Αγγλικής γλώσσας. Από το 2005 διδάσκει Γερμανικά σε σχολεία της δημόσιας εκπαίδευσης (2005-2013: Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, 2013-14 μέχρι σήμερα: Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση). Κατοικεί στη Βέροια μαζί με την οικογένειά της. Είναι κάτοχος του μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών «Πληροφορική και Νέες Τεχνολογίες στην Εκπαίδευση«, της Σχολής «Κοινωνικών, Ανθρωπιστικών Επιστημών και Τεχνών» του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Ξένες γλώσσες

 • Αγγλικά
 • Γερμανικά

Ερευνητικά ενδιαφέροντα

Δραστηριότητες στο πλαίσιο της δημόσιας εκπαίδευσης:

 • 2010-11:  Υλοποίηση του προγράμματος Αγωγής Υγείας «Το κάπνισμα και οι ολέθριες συνέπειές του» στο 2ο ΓΕΛ Βέροιας
 • 2010-11: Συμμετοχή στην υλοποίηση του προγράμματος Αγωγής Υγείας «Οι παθήσεις της σπονδυλικής στήλης» στο 2ο ΓΕΛ Βέροιας
 • 2011-12: Συμμετοχή και βράβευση για τη συμμετοχή στον πανελλήνιο διαγωνισμό «Βραβείο Καθηγητή Γερμανικών 2012» που διοργάνωσε η Πρεσβεία της Ομοσπονδιακής Γερμανίας στην Αθήνα σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Goethe Αθηνών με την εκπαιδευτική δραστηριότητα «Ψηφιακό Παραμύθι» στο Γυμνάσιο & στις λυκειακές τάξεις Ριζωμάτων Ημαθίας
 • 2011-12: Συμμετοχή και βράβευση στο θεσμό «Αριστείας και Ανάδειξης Καλών Πρακτικών- [ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΡΓΟΥ: ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ/ΦΟΡΕΑΣ ΒΡΑΒΕΥΣΗΣ: ΑΡΙΣΤΕΙΑ 2012] στην Α/θμια & Β/θμια Εκπαίδευση» του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για την εκπαιδευτική δράση με τίτλο «Ψηφιακή Ιστορία της Α’ Τάξης Γενικού Λυκείου» στο 2ο ΓΕΛ Βέροιας
 • 2011-12: «Η Άνοιξη των Γλωσσών«-Ενημερωτική εκδήλωση για τη διδασκαλίας της δεύτερης ξένης γλώσσας στο δημοτικό, 9ο Δημοτικό Νάουσας
 • 2012-13: Υλοποίηση του προγράμματος «Θεατρικό εργαστήριο» στο 4ο Γυμνάσιο Βέροιας
 • 2012-13 : Συμμετοχή στον πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό ιστορικού ντοκιμαντέρ με τίτλο: «Προσεγγίζουμε Κριτικά το Παρελθόν» του Ιονίου Πανεπιστημίου, της Νέας Παιδείας και της ΕΡΤ (4ο Γυμνάσιο Βέροιας)
 • 2012-13: Υλοποίηση του προγράμματος «Πάμε σινεμά» (1η & 2η φάση, 2ο ΓΕΛ Βέροιας)
 • 2013-14: Υλοποίηση του προγράμματος «Διδασκαλία λογοτεχνίας στο μάθημα Γερμανικών-Ψηφιακό παραμύθι-Δραματοποίηση λογοτεχνικού κειμένου» στο 6ο Ολοήμερο Δημοτικό Νάουσας-www.worksofcreativity.wordpress.com
 • 2013-14: Συμμετοχή στον 13ο πανελλήνιο διαγωνισμό παραμυθιού που διοργανώνεται από το περιοδικό kidsfun με την υποστήριξη των: Δήμου Αθηναίων, Υπουργείου Πολιτισμού – ΕΚΕΒΙ, Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Υπερνομαρχίας Αθηνών – Πειραιώς, Δήμου Θεσσαλονίκης και Δήμου Ηρακλείου Κρήτης (9ο Δημοτικό Σχολείο Νάουσας)
 • 2014-15: Συμμετοχή με το ολιγόλεπτης διάρκειας βίντεο με τίτλο «Επιτέλους ομάδα» στο διαγωνισμό «Λέμε όχι στο σχολικό εκφοβισμό» (Νοέμβριος 2014), μέρος του εκπαιδευτικού προγράμματος του Βρετανικού Συμβουλίου και του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας με τίτλο «Σέβομαι τη Διαφορετικότητα», το οποίο είναι κατά της ενδοσχολικής βίας και βασίζεται στα ιδανικά και τις αξίες του Ολυμπισμού και της Ολυμπιακής Εκεχειρίας, 5ο Δημοτικό Νάουσας. Προβολή της ταινίας σε Ημερίδα που πραγματοποιήθηκε από την Αντιδημαρχία Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Νάουσας, το 5ο Δημοτικό Σχολείο Νάουσας & το 3ο Γυμνάσιο Νάουσας, το Σχολικό Σύμβουλο Δημοτικής Εκπ/σης 2ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Ημαθίας, Πέτρο Σταγιόπουλο και την Α.Μ.Κ.Ε. «Mom in action», σε συνεργασία με το Παρατηρητήριο Σχολικής Βίας & Εκφοβισμού της Περιφερειακής Δ/νσης Α/θμιας & Β/θμιας Εκπ/σης Κεντρικής Μακεδονίας, με θέμα: «ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ» (Μάρτιος, 2015, Νάουσα)
 • 2014-15: Συμμετοχή στο 7ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής και παρουσίαση στην κεντρική σκηνή του ΝΟHΣΙΣ της εργασίας των μαθητών «Η Μικρή Μάγισσα-Ένα Παλιό Γερμανικό Παραμύθι-Μια Μοντέρνα Ψηφιακή Αφήγηση» (6ο Δημοτικό Νάουσας, Απρίλιος 2015)
 • 2014-15: Υλοποίηση του προγράμματος «Φιλαναγνωσία στο μάθημα των Γερμανικών» (5ο Δημοτικό Νάουσας)
 • 2014-15: Υλοποίηση του προγράμματος «Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών & Ημέρα της Ευρώπης» (6ο Δημοτικό Νάουσας) Επισκεφτείτε τη δραστηριότητα στη βάση δεδομένων της επίσημης ιστοσελίδας της Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών (direct link).
 • 2014-15: Υλοποίηση προγράμματος «Θεατρικό Εργαστήρι στο μάθημα των Γερμανικών» (6ο Δημοτικό Νάουσας)
 • 2014-15: Τα comics ως εναλλακτικός τρόπος αφήγησης στα Γερμανικά (Δημοτικό Πολυπλάτανου)
 • 2014-15: Διαθεματικό πρόγραμμα στο μάθημα των Γερμανικών με τίτλο: «Konflikte in der Schule/Διαμάχες στο Σχολείο» ως δράση ενάντια στη σχολική βία (9ο Δημοτικό Νάουσας). Η μαθητική ταινία «Σπάσε τη σιωπή» που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος, διακρίθηκε στο NIFF – Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Νάουσας για την εικόνα και την οπτική της σύνθεση
 • 2014-15: Ε-Twinning_Τίτλος έργου: Respecting diversity [Σεβασμός στη διαφορετικότητα]. Σχολεία συνεργασίας: 5ο Δημοτικό Νάουσας, Δημοτικό Σχολείο Αγίου Αθανασίου (Λεμεσός Κύπρου), 6ο Δημοτικό Σχολείο Ε.Α. & 4ο Νηπιαγωγείο Ε.Α. (Πυλαία – Θεσ/νίκη), 26ο Δημοτικό Σχολείο Ιλίου
 • 2014-15: Συμμετοχή στο πρόγραμμα ΕΚΠΟΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΔΙΔΑΚΤΙΚΩΝ
  ΣΕΝΑΡΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΓΙΑ ΓΝΩΣΤΙΚΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ
  ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ στο πλαίσιο του Υποέργου 4 με τίτλο «ΕΚΠΟΝΗΣΗ ΚΑΙ ΥΠΟΒΟΛΗ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΣΕΝΑΡΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ», της Πράξης «Ανάπτυξη μεθοδολογίας και ψηφιακών διδακτικών σεναρίων για τα γνωστικά αντικείμενα της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Γενικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης», Άξονες Προτεραιότητας 1-2-3 – Οριζόντια Πράξη, με κωδικό ΟΠΣ: 479325 και ΣΑΕ: 2014ΣΕ24580051 (ΕΣΠΑ 2007-2013). Υποβολή ψηφιακού σεναρίου κατηγορίας project στα Γερμανικά με τίτλο «Φιλαναγνωσία στα Γερμανικά» στην ηλεκτρονική πλατφόρμα Αίσωπος (Ιούλιος, 2015). Διάκριση Σεναρίου (χαρακτηρισμός: επαρκές).
 • 2015-16: Glossomobil, πρόγραμμα «Γερμανικά σε κίνηση» στο 1ο & 6ο Δημοτικό Νάουσας και στο Δημοτικό Επισκοπής
 • 2015-16:«Ανθρώπινα Δικαιώματα/Menschenrechte» (9ο ΔΣ Νάουσας)
 • 2015-16: «Μαθαίνοντας γερμανικά με ένα παραμύθι»( 1ο ΔΣ Νάουσας)
 • 2015-16: Συμμετοχή και βράβευση Εξαίρετης Δημιουργίας στον 3ο Μαθητικό Διαγωνισμό του Μουσείου Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης (9ο ΔΣ Νάουσας): Η οπτικοακουστική συμμετοχή με τίτλο «Σχολεία» εκπονήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος «Ανθρώπινα Δικαιώματα/Menschenrechte» (βλ. παραπάνω).
 • 2016-17: Υποστήριξη και καθοδήγηση στο ατομικό έργο μαθητή της Ε’ τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μακροχωρίου Ημαθίας κατά τη συμμετοχή στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό που διοργάνωσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και την αρωγή του Υπουργείου Υγείας ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς Πηλίου στο πλαίσιο εορτασμού των 100 χρόνων λειτουργίας του με θέμα: «Ένα μήλο την ημέρα… το μήλο συμβάλλει στην υγιεινή διατροφή!»Τιμητική διάκριση ανάμεσα σε 4.500 έργα της ταινίας μικρού μήκους με τίτλο: «Μήλο».
 • 2017-18: Συμμετοχή και διάκριση στον 4ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό με θέμα «Ένα σχολείο διηγείται…», που οργανώνει το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Διάσωσης Σχολικού Υλικού (ΕΚΕΔΙΣΥ) και  το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Τίτλος οπτικοακουστικής αφήγησης (ντοκιμαντέρ μικρού μήκους): «Ας διαβούμε το Διαβατό» (Δημοτικό σχολείο Διαβατού-Μέσης, 2016-17)

Συγγραφική δραστηριότητα

 • 2013: Συμμετοχή και διάκριση στο διαγωνισμό συγγραφής διηγήματος των εκδόσεων «Πανέκτυπον» με το διήγημα «Ο ψίθυρος της αλήθειας»
 • 2013: Συμμετοχή και διάκριση στο διαγωνισμό αστυνομικής ιστορίας με θέμα «Ο φόβος του ξένου» των εκδόσεων Μεταίχμιο με το διήγημα «Οι επισκέπτες».
 • 2013: Συμμετοχή στο 6th London Greek Film Festival με το σενάριο δραματικής ταινίας μικρού μήκους « Divine Vagary» (Ελληνικός τίτλος: «Θεία Δίκη»).
 • 2013: Συμμετοχή και διάκριση (1ο βραβείο) στο διαγωνισμό παραμυθιού του Μύλου των Ξωτικών  Ν. Τρικάλων με το παραμύθι «Φλουριά ή Σάρκα» (ανακοίνωση αποτελεσμάτων Δεκέμβριος, 2014)
 • 2014: Συμμετοχή και διάκριση (Κατηγορία: Ενήλικες, 2η θέση) στον 1ο Ηλεκτρονικό Διαγωνισμό Διηγήματος της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας με το διήγημα «Να χάνεται ο ανθός» (Έκδοση στον συλλεκτικό τόμο των 23 διακριθέντων διηγημάτων με τίτλο «Ο τόπος μου»).
 • 2014: Συμμετοχή και διάκριση (Έπαινος) στο 14ο λογοτεχνικό διαγωνισμό της Εταιρείας Τεχνών, Επιστήμης και Πολιτισμού Κερατσινίου με το οδοιπορικό/διήγημα «Βέροια-Η βασίλισσα του Βορά».
 • 2014: Συμμετοχή και διάκριση (ανάρτηση στην ιστοσελίδα του Eyelands, Οκτώβριος-τέλος 2014) στο 2ο διαγωνισμό σύντομου διηγήματος με θέμα «χειμώνας» του Eyelands σε συνεργασία με τις εκδόσεις Παράξενες Μέρες με το flash fiction διήγημα: «Χειμωνιά με το χιονιά φονιά».
 • 2014: Συμμετοχή και διάκριση στο διαγωνισμό καλλιτεχνικού ημερολογίου 2015 των εκδόσεων “τοβιβλίο” με το ποίημα «Λωτιά» (δημοσίευση Δεκέμβριος, 2015).
 • 2014: Συμμετοχή και διάκριση στο λογοτεχνικό διαγωνισμό ΑΣΗΜΕΝΙΑ ΣΕΛΙΔΑ των εκδόσεων Εντύποις και Μωραΐτης με το διήγημα: «Πύρινες γλώσσες«. Έκδοση σε συλλογή των διακριθέντων διηγημάτων με τίτλο «Ασημένια Σελίδα», Εκδόσεις Εντύποις και Μωραΐτης (2014).
 • 2015: Συμμετοχή στο 8th London Greek Film Festival με το σενάριο ιστορικής ταινίας μικρού μήκους  «April 24 » (Ελληνικός τίτλος: «24 του Απρίλη»).
 • 2015: Συμμετοχή και διάκριση στο διεθνή διαγωνισμό διηγήματος με θέμα «Στα όρια» του Eyelands σε συνεργασία με τις εκδόσεις Παράξενες Μέρες στο Αγγλικό Τμήμα με το διήγημα σε αγγλική γλώσσα «Sacrificium Humanum» (short listed stories, έκδοση σε συλλογή όλων των διηγημάτων της μικρής λίστας με τίτλο «Borderline stories»: Νοέμβριος 2015,  “Strange Days Books” publications /www.paraxenesmeres.gr and http://www.amazon.co.uk/Borderline-Stories-Liz-Gwinnell/dp/1522905847/ref=sr_1_2?ie=UTF8&qid=1451319304&sr=8-2&keywords=borderline+stories)
 • 2015: Συμμετοχή και διάκριση στο 2ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Σεναρίου της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος: 1ο Βραβείο στην κατηγορία: Διασκευασμένο Σενάριο ταινίας μικρού μήκους. Τίτλος σεναρίου: «Να χάνεται ο ανθός», βασισμένο στο ομώνυμο διήγημα «Να χάνεται ο ανθός» της Δημητριάδου Χριστίνας (2ο βραβείο στον 1ο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας).
 • 2016: Συμμετοχή και διάκριση στον 3ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Σεναρίου της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος: 3ο Βραβείο στην κατηγορία: Πρωτότυπο Σενάριο ταινίας μεγάλου μήκους. Τίτλος σεναρίου: «Unyieldingly Greek».
 • 2017: Αυτο-έκδοση διηγήματος «Η Φάρμα»: ebook: easywriter.gr Σχετικό βίντεο στο youtube.
 • 2018: Συμμετοχή και διάκριση στο 2ο φεστιβάλ φαντασίας Fantasmagoria 2018 της δημιουργικής ομάδας του iWrite και της οργανωτικής ομάδας του Fantasmagoria με το διήγημα με τίτλο «Φως». Συμπερίληψη στη συλλεκτική έκδοση βιβλίου των Εκδόσεων iWrite με τίτλο: «Το Έπος της Φαντασίας ΙΙ» (ανακοίνωση αποτελεσμάτων: 6/3/2018)
Advertisements